BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de zalm in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Leg er de pijnboompitten naast en zet 6 minuten in de oven. Hak de zongedroogde tomaatjes en de bieslook fijn. Doe er een scheut olijfolie en balsamicoazijn bij en kruid met peper en zout. Haal de zalm uit de oven en hak de pijnboompitten grof. Meng ze door de tomaatjes. Leg een stukje zalm op een bord en lepel er wat saus over.
FEESTTIP: Dit hapje kan je makkelijk op voorhand klaarmaken. Ook koud is de zalm heel lekker. Maak extra veel van het sausje, dit kan je ook bij het hoofdgerecht op tafel zetten.
INGREDIËNTEN
- 150 g zalmfilet zonder vel
- 30 g zongedroogde tomaten
- 1⁄2 bosje bieslook
- een handvol pijnboompitten
Werk:
4 minuten
4 minuten
Gaartijd:
6 minuten
6 minuten
UIT DIT BOEK
Reacties
Een reactie posten