Als je alle ingrediënten in huis hebt, maak je dit dessert in een handomdraai. Je hebt geen oven of vuur nodig, enkel een ijskast. Of voor wie echt geen geduld heeft: in de diepvries gaat het nog sneller. Wie geen toegevoegde suiker wil, kan dadels gebruiken, maar dan krijg je wel een andere, zachtere structuur.
BEREIDING
Smelt de chocolade au bain-marie en meng er alle ingrediënten onder. Neem een effen werkvlak, bijvoorbeeld een houten snijplank, en leg daarop boterpapier. Spreid het mengsel hierover uit met de achterkant van een grote lepel. Strooi er wat geraspte kokos over en zet minimaal 30 minuten in de ijskast, of tot de chocolade hard geworden is. Haal uit de ijskast en snijd de chocolade in de gewenste vorm. Ik vind driehoekjes wel leuk.
FEESTTIP: Dit dessert hoef je alleen nog maar uit de ijskast te halen, want je kunt het perfect op voorhand klaarmaken.
INGREDIËNTEN
- 240 g donkere chocolade
- 40 g kokosbloem (natuurwinkel)
- 40 g dikke kokosmelk
- 40 g kokosvet
- 40 g geraspte kokos + wat extra
- 40 g kokosbloesemsuiker (of andere suiker)
- boterpapier
Werk:
10 minuten
10 minuten
Gaartijd:
30 minuten in de ijskast
30 minuten in de ijskast
Reacties
Een reactie posten