Spinazieflensjes

Serveer de flensjes als ontbijt. Je kan ze ook serveren als hip hapje: oprollen met de garnering binnenin, in schijfjes snijden en met een prikkertje vastzetten.
Ontbijt voor 2 personen:

Recept

Ingrediƫnten:
•150 g boekweitmeel
•250 ml kokosmelk (of notenmelk naar keuze)
•50 ml water
•1 handvol verse spinazie
•Enkele blaadjes basilicum (of munt, dragon, koriander)
•2 bio eitjes
•Kokosolie
•Snuifje Keltisch zeezout
Garnering:
•Radijsjes
•Kiemen/scheuten
•Rucola
•1 avocado
•1 bio citroen
•½ rode ui of  2 pijpajuintjes
•½ chilipeper
Mix alle ingrediĆ«nten in een kom tot een gladde massa.  Zet de pan op een gematigd vuur.  Smelt een kleine theelepel kokosolie in de pan.
Giet wat beslag in het midden van de pan en draai de pan dan snel rond tot de hele bodem bedekt is met beslag. Bak op niet al te hoog vuur tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant lichtbruin. Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant. Bak zo verder tot al het beslag op is.
Snijd de radijsjes fijn en zet opzij.  Prak de ontpitte en geschilde avocado met een vork fijn.  Meng met het sap van ½ citroen.  Snijd ½ chilipeper fijn en meng onder de guacamole. 
Dresseer de pannenkoek met een fijn laagje guacamole, schik wat radijsjes, rucola, scheuten bovenop en rol op. Tip: je kan de garnering eventueel nog wat pimpen met wat pikante olijfolie en extra citroensap.

Reacties