Soep van geroosterde venkel en tomaat met speltcroutons

1 grote venkel, in stukken
8 tomaten in kwartjes
1 zoete aardappel, in stukken
1 grote rode ui, in kwartjes
2 teentjes knoflook, geplet
snuifje kurkuma
1 1/2 l groentebouillon
1 snede volkoren speltbrood, in blokjes
1 el natuuryoghurt
versiering : plukjes venkelloof

* verwarm de oven voor op 180°
* doe alle groenten op een bakplaat met bakpapier; Besprenkel met olijfolie en kruid met kurkuma en zwarte peper
* rooster 30 min. in de voorverwarmde oven en roer af en toe om
* bak intussen de blokjes speltboterham in een pan met olijfolie
* haal de geroosterde groenten uit de oven .
* doe alle groenten in een pot met de groentenbouillon, laat 1 min. sudderen en mix
* werk af met de croutons, natuuryoghurt en venkelloof

Reacties