Griekse kipsalade - Francesca kookt

Wat je nodig hebt voor 2 personen

– 1 kipfilet
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 komkommer
– 1 gekookte rode biet
– 2 tomaten
– 2el grote groene olijven
– 1 handvol peterselie en muntblaadjes
– flinke scheut (Griekse) olijfolie
– (gerookt) zeezout
– zwarte peper

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten
Kook de kipfilet gaar in kokend water met zout en 2 gepelde knoflookteentjes, dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Laat de kipfilet daarna iets afkoelen op een plankje.
Snijd in de tussentijd de komkommer in dunne halve maantjes, de rode biet en tomaat in blokjes en de olijven in stukjes. Doe dit bij elkaar in een schaal. De kipfilet pluk je in stukjes en dit gaat ook in de schaal. Hak de peterselie en munt fijn en schep dit door de rest. Als laatste maak je je salade aan met olijfolie, zout en peper.
Tip: iets meer pit in je salade? Dan kun je er ook nog wat gesnipperde rode ui aan toevoegen.

Reacties