Recepten uit de oude doos


Florentijnse minestrone soep
300 gr worst, afgespoeld
2,5 l bouillon
150 gr macaroni
1 in smalle repen gesneden bleekselder
2 wortelen in dunne plakjes
1 kleine gesnipperde ui
doosje gepelde tomaten
mespunt basilicum
mespunt rozemarijn

was de worst
bouillon koken
doe daarin de worst, de macaroni, de selder en de wortelen
voeg na 15 min de ui toe;
de tomaten in blik bijvoegen en kruiden
neem de worst uit de soep, doe het vel eraf snij de worst in stukken
lat nog 5 min pruttelen

stoof de ui
wortelen en selder toevoegen verder stoven
bouillon toevoegen
macaroni, en worst toevoegen
15 min koken
worst ontvellen en in stukjes snijden
nog 5 min zachtjes pruttelen

appelgebakjes - rozijnen cakejes
3 eieren
200 gr suiker
zeste van citroen
300 gr zelfrijzende bloem
115 gr gesmolten boter
1,5 dl melk
2 appels
3 eetlepels suiker
2 theelepels kaneel

oven voorverwarmen op 200°
de eieren en de suiker door elkaar mengen
de zeste toevoegen
bloem en boter mengen
alles door elkaar kneden en melk toevoegen
de bakvormpjes voor 2/3 vullen met deeg
de appels schillen en in partjes snijden
dompel ze in het mengsel van suiker en kaneel
leg op deeg
15 min bakken op 200°

appel kan vervangen worden door rozijnen die onder het beslag gemengd worden

Droge wafeltjes (recept Lou)
250 gr zelfrijzende bloem
125 gr suiker
125 gr vloeibare boter
2 pakjes vanillesuiker
1/4 tas melk
1/2 lepel olie
2 eieren

boter smelten samen met de melk en de olie
bloem, suiker en vanillesuiker met elkaar mengen
de eieren schuimig kloppen 
alles mengen

geeft ca 25 kleine wafeltjes





Reacties