120 gr mediterranorijst per persoon
1 kg verse mosselen
1/2 kg inktvisringen
1/2 rauwe zoetwatergarnalen zonder kop
8 gebakken kippeboutjes
4 schijven van 1 cm chorizoworst
500 gr kalfsfricassee
olijfolie
bakboter
paellakruiden of saffraan
peper en zout
pili pili
2 rode paprika's
1 grote tomaat
3 teentjes knoflook
2 rode uien
voor de bouillon :
1 rode ui
2 laurierbladen
1 takje tijm
20 peperbolletjes
3 visbouillontabletten
3 liter water
voorbereiding
1,5 l bouillon maken
daarin de scampi's 3 min blancheren
de paprika in reepjes snijden
de tomaat in grove stukken
de uien in ringen
de chorizoworst in niet te grote stukken
d knoflook uitpersen
inktvisringen ontdooien
flink wat olijfolie inde pan met wat bakboter
in de pan : het kalfsvlees goed aanbakken
vuur zachter ztten en paprika, look, ui, en inktvisringen bij doen
kruiden met peper zout en pili pili
zachtjes laten verder bakken op een zacht vuurtje
alles uit de pan doen en indoen nodig de pan afwassen
ondertussen de mosselen koken in een beetje visbouillon
terug flink wat olie in de pan doen en 600 gr bakrijst indoen
riijst op een niet te hoog vuur bakken tot hij glazig ziet
daarna ca 8 dl visbouillon erbij doen en kruiden
als de vloeistof goed opgenomen is het eerder gemaakte mengsel bij de rijst doen
zachtjes verder stoven gedurende 15 min
Laatste 5 min de scampi's de mosselen en de kippenboutjes erbij doen.
nog 10 min laten staan met zilverpapier erop
Reacties
Een reactie posten