Ingrediënten
Voor 4 personen
250 g glasnoedels
200 g peultjes (sluimerwten)
1 rode chilipeper
1 bosje koriander
10 tot 15 blaadjes munt
¼ komkommer
3 eetlepelsgehakte noten
20 gebakken scampi’s of tijgergarnalen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels limoensap
peper en zout
250 g glasnoedels
200 g peultjes (sluimerwten)
1 rode chilipeper
1 bosje koriander
10 tot 15 blaadjes munt
¼ komkommer
3 eetlepelsgehakte noten
20 gebakken scampi’s of tijgergarnalen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels limoensap
peper en zout
Bereiding
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
- Blancheer de peultjes gedurende 4 minuten in licht gezouten water.
- Hak de chilipeper (zonder zaadjes als je het niet al te heet wil), de koriander en de munt fijn. Verwijder de pitjes uit de komkommer en snijd in blokjes.
- Doe de pindanootjes in een droog pannetje en zet op een matig vuur tot ze beginnen te bruinen. Hak ze fijn.
- Meng de noedels met de scampi’s, de munt, de chilipeper, de koriander, de pindanootjes, de komkommer en de peultjes.
- Verdeel de noedelsalade over de kommetjes.
- Maak een vinaigrette met de koolzaadolie, de sesamolie, de rijstazijn en peper en zout, en giet over de noedels.
Reacties
Een reactie posten