salade van gerookte zalm met mango, avocado en ei


Avocadosalade met gerookte zalm en mango
Door: 
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd:  
Totaaltijd:  
Aantal porties: 2
 
Dit heb je nodig
  • Avocado - 2
  • Gerookte zalmfilet - 200 gram
  • Mango - 1
  • Rucola - 40 gram
  • Voor de dressing:
  • Olijfolie - 2 eetlepels
  • Citroensap - 1 eetlepel
  • Gember - 10 gram
  • Peper en zout - naar smaak
  • Gedroogde dille - 1 theelepel
Zo maak je het
  1. Zet een grote schaal klaar waarin de ingrediënten gemengd kunnen worden
  2. Snijd de avocado's rondom in tweeën en draai de helften van elkaar af
  3. Lepel het vruchtvlees uit de schil, snijd het in blokjes en doe in de schaal
  4. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit
  5. Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg bij de avocado
  6. Snijd de zalmfilet in kleine stukjes en voeg ook toe
  7. Pak een klein schaaltje voor de dressing en doe hier de olijfolie en het citroensap in
  8. Schil de gember en doe het in een knoflookpers, voeg toe aan de dressing
  9. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper en zout
  10. Giet de dressing door het avocadomengsel en schep alles goed door elkaar
  11. Verdeel de rucola over twee borden en plaats daar de lege avocadoschillen op
  12. Vul deze met de avocadosalade

Reacties