Gepocheerde zeewolf op
bladerdeeg
voorgerecht voor 4 personen
484 kCal / 2030 kj p.p.
bereidingstijd: 20 tot 35 minuten
484 kCal / 2030 kj p.p.
bereidingstijd: 20 tot 35 minuten
4 stukjes zeewolffilet (ca. 75 g elk) - 4 plakjes bladerdeeg
(diepvries) - 2 eetlepels losgeklopt ei - 2 eetlepels sesamzaad - 1 courgette -
25 g boter - zout, peper - 1 eetlepel fijngeknipte bieslook - 1/2 l visbouillon
(tablet) - 3 eetlepels crème fraîche - 1 theelepel mosterd - 1 eetlepel
gembersiroop
Verwarm de oven voor op 220 C.
Leg de plakjes bladerdeeg op een (met bakpapier beklede)
bakplaat. Bestrijk de plakjes bladerdeeg met het ei en bestrooi ze met het
sesamzaad. Bak ze midden in de oven goudbruin en gaar (ca. 15 minuten). Snijd
de courgette in smalle reepjes (ca. 1/2 cm dikte). Bak de reepjes courgette in
de boter omscheppend 3 minuten op een hoog vuur 'beet' gaar. Voeg een snufje
zout, peper en de bieslook aan de courgette toe.
Breng de bouillon aan de kook, leg de stukjes zeewolf erin,
breng het vocht weer tegen de kook aan, zet het vuur laag en laat de stukjes
zeewolf in ca. 5 minuten gaar worden. Neem 1/2dl van de hete visbouillon uit de
pan en meng het in een steelpannetje met de crème fraîche, de mosterd en de
gembersiroop. Laat de saus 3-4 minuten op een hoog vuur koken tot hij een
beetje dikker is geworden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de plakjes
bladerdeeg overdwars doormidden en neem de bovenkant (deksels) eraf.
Schep de courgette op de plakjes bladerdeeg, schep de
stukjes zeewolf met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de
courgettereepjes. Schep de saus erover en leg de bladerdeegdeksel erop.
Gemaakt : Patrick en Rudy.
Gemaakt : Kerst 2012 – jurgen els dany roger veerle
Reacties
Een reactie posten