Bram Bokkepoots Chocoladecake uit “Matilda”
Nodig : 225 gr pure chocolade + 100 gr pure chocolade - 170 gr ongezouten zachte boter – 4
eetlepels zelfrijzende bloem – 6 eieren – 225 gr poedersuiker - 200 gr creme fraiche – aardappelzetmeel
– 1 potje krieken
1. Verwarm de oven voor op 180 °C
2. Vet de taartvorm in en bekleed hem met
vetvrij bakpapier
3. Smelt de chocolade in de micro (zeer
zacht!!!!)
4. Roer de boter erdoor tot hij gesmolten
is
5. Roer het meel, de suiker en de
eierdooiers erdoor.
6. Klop het eiwit stijf
7. Schep voorzichtig de helft van het eiwit
door het chocolademengsel tot het goed
gemengd
is.
8. Schep de rest van het eiwit erdoor en
stort daarna de massa in de taartvorm
9. Bak de cake 45 min. (Bovenop zal een
dunne korst ontstaan. Wanneer je er met een naald
in prikt lijkt het alsof hij nog niet klaar is…)
10. Cake
laten afkoelen
11. ½
pot krieken (of 1 kleine pot) koken en de saus zeer dik maken met
aardappelzetmeel
12. De cake doormidden snijden en vullen
met de kriekjes
13. Eventueel nog een laag slagroom opdoen (moet
niet)
14. Smelt de
chocolade met de crème fraiche ( 100 gr pure chocolade + 100 gr crème
fraiche)
15. Laat dit mengsel even afkoelen
16.
De cake heeft de neiging in het midden een beetje te zakken, dus zet hem
ondersteboven voor het aanbrengen van de glazuur
17. Spatel de glazuur over de hele cake
18. Laat op een koele plaats opstijven
SMAKELIJK !!!!!!!!!!!!!!!
Reacties
Een reactie posten