Bram's Bokkepoot Chocoladecake ( uit Mathilda)


Bram Bokkepoots Chocoladecake  uit “Matilda”

Nodig : 225 gr pure chocolade  + 100 gr pure chocolade -  170 gr ongezouten zachte boter – 4 eetlepels zelfrijzende bloem – 6 eieren – 225 gr poedersuiker -  200 gr creme fraiche – aardappelzetmeel – 1 potje krieken

1. Verwarm de oven voor op 180 °C
2. Vet de taartvorm in en bekleed hem met vetvrij bakpapier
3. Smelt de chocolade in de micro (zeer zacht!!!!)
4. Roer de boter erdoor tot hij gesmolten is
5. Roer het meel, de suiker en de eierdooiers erdoor.
6. Klop het eiwit stijf
7. Schep voorzichtig de helft van het eiwit door het chocolademengsel tot het goed
            gemengd is.
8. Schep de rest van het eiwit erdoor en stort daarna de massa in de taartvorm
9. Bak de cake 45 min. (Bovenop zal een dunne korst ontstaan. Wanneer je er met een            naald in prikt lijkt het alsof hij nog niet klaar is…)
10. Cake laten afkoelen

11. ½  pot krieken (of 1 kleine pot) koken en de saus zeer dik maken met
            aardappelzetmeel
12. De cake doormidden snijden en vullen met de kriekjes
13. Eventueel nog een laag slagroom opdoen            (moet niet)
14. Smelt de chocolade met de crème fraiche ( 100 gr pure chocolade + 100 gr crème
            fraiche)
15. Laat dit mengsel even afkoelen

16. De cake heeft de neiging in het midden een beetje te zakken, dus zet hem ondersteboven voor het aanbrengen van de glazuur

17. Spatel de glazuur over de hele cake
18. Laat op een koele plaats opstijven

SMAKELIJK !!!!!!!!!!!!!!!

Reacties