Quiche met courgette , spinazie en champignons

origineel recept

Ingrediënten

  • olie om in te vetten
  • extra amandelmeel om in te vetten

voor de vulling

  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 250 g champignons
  • ½ courgette
  • balsamicoazijn
  • 200 g jonge spinazie
  • peper
  • zeezout
  • nootmuskaat
  • 200 g plattekaas of halfvolle melk
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • zeste van citroen

voor de bodem

  • 1 quichebodem, bladerdeeg
  • 50g  amandelmeel

pel de sjalotjes en snipper fijn, plet de look
de champignons bakken in de olijfolie
1/2 courgette in plakjes snijden
de look en de sjalotjes bij de champignons doen
balsamicoazijn toevoegen

de quichevorm bestrooien met wat amandelmeel voor het vocht
de spinazie in de olijfolie bakken, peper zout en nootmuskaat
de eieren kloppen met de platte kaas (of melk)
kruiden met peper en zout, nootmuskaat en italiaanse kruiden
de spinazie door een zeef doen
vullen :
de spinazie
de champignons
de courgette
de eieren
italiaanse kruiden bovenop
30 min op 200°





Reacties