Granola zelf maken


GRANOLA

Voor een portie granola van ongeveer 1 kg 
Ingrediënten
  • 300 g havervlokken
  • 50g gepofte quinoa (optioneel)
  • 50 g walnoten
  • 50 g hazelnoten
  • 50 g amandelen 
  • 100 g cashewnoten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g lijnzaad
  • 4 el honing of ahornsiroop
  • 1 tl zeezout
  • 4 el plantaardige olie 
  • 50 g gedroogde abrikozen, optioneel
  • 50 g gedroogde bananen, optioneel
  • 50 g gedroogde bessen of ander gedroogd fruit
Bereiding 
  • Verwarm de oven voor op 160° C. 
  • Meng in een grote kom de havervlokken, noten, pitten en zaden. 
  • Los in een klein kommetje het zout op in 1 eetlepel heet water. Klop de honing en olie erdoor. 
  • Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten, meng zorgvuldig en spreid alles uit over een grote bakplaat, waar je een bakpapier hebt opgelegd. 
  • Zet de bakplaat 40 min. in het midden van de oven. Roer het mengsel elke 10 min. om. 
  • Zet de oven uit en laat de granola in de oven helemaal afkoelen. 
  • Meng er dan eventueel het gedroogd fruit door. 
TIP: bewaar de granola in een afgesloten pot, zo blijft ie 2 weken goed. 

Reacties