Thaise rode curry met scampi's


origineel recept

  • 250 g rauwe, gepelde scampi’s (diepvries)
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 300 g sojascheuten
  • 1 papaja
  • 1 limoen
  • (eventueel 1 rood pepertje)
  • 250 g basmatirijst
  • 4 koffielepels rodecurrypasta (bokaal)
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. vissaus (bokaal)
Voorbereiding
(ontdooitijd + 20 min.)
- Laat de scampi’s volledig ontdooien en dep droog.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
- Schil de papaja en snij in blokjes.
- Snij de ongeschilde courgette in 3 gelijke stukken, snij in schijfjes van 1/2 cm dik en snij daarna in staafjes.
- (Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper heel fijn) - NIET GEBRUIKT
- Rasp de schil van de limoen
Bereiding
20 min.
1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
2 Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een wok en roerbak de scampi’s 2 à 3 min. Haal uit de wok.
3 Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de paprika, de sojascheuten en de courgette 3 min. Voeg de rodecurrypasta en de papaja toe en roerbak 1 min.
4 Voeg de kokosmelk en de vissaus toe.
5 Voeg opnieuw de scampi’s toe en laat ± 3 min. sudderen. Meng er de zeste van de limoen onder.
Hééééélijk

Reacties