origineel recept
Ingrediënten
- 2 halve borstfilets van braadkip
- 250 g rode bieten
- 100 g jonge slamix
- 1 sinaasappel
- 1 roze pompelmoes
- 1 avocado
- 1 limoen
- 2 rode uien
- 100 feta (blok)
- 200 g quinoa
- 3 eetl. olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zout
Voorbereiding
(20 min.)
- Snij de kippenborstfilets in hapklare stukken.
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
- Snij de rode bieten in kleine blokjes.
- Pers de limoen.
- Snij de rode uien in ringen.
- Schil de sinaasappel en de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Vang het sap op.
- Snij de kippenborstfilets in hapklare stukken.
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
- Snij de rode bieten in kleine blokjes.
- Pers de limoen.
- Snij de rode uien in ringen.
- Schil de sinaasappel en de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Vang het sap op.
Bereiding
25 min.
1 Kook de quinoa 20 min. afgedekt gaar in 4 dl lichtgezouten water. Roer daarna los met een vork.
2 Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kip gaar en goudbruin aan alle kanten. Kruid met zwarte peper en zout.
3 Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes en besprenkel met de helft van het limoensap.
4 Meng 2 eetl. olijfolie met het citrussap en de rest van het limoensap. Kruid met zwarte peper en zout.
5 Meng de lauwe quinoa met de blokjes rode biet en de helft van de uiringen. Meng er de jonge slamix onder.
2 Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kip gaar en goudbruin aan alle kanten. Kruid met zwarte peper en zout.
3 Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes en besprenkel met de helft van het limoensap.
4 Meng 2 eetl. olijfolie met het citrussap en de rest van het limoensap. Kruid met zwarte peper en zout.
5 Meng de lauwe quinoa met de blokjes rode biet en de helft van de uiringen. Meng er de jonge slamix onder.
Afwerking
Verdeel de salade over de borden en werk af met de kip, de partjes sinaasappel en pompelmoes, de rest van de uiringen en de plakjes avocado. Verkruimel er de feta over en kruid met zwarte peper.
Reacties
Een reactie posten