origineel recept
Ingrediënten
- 350 g witte rijst
- 2 schaaltjes pangasiusfilet ((vis, a ca. 300 g), in stukken)
- 3 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild)
- 2 el zonnebloemolie
- 1 1/2 zak Chinese roerbakmix (a 400 g)
- 2 tenen knoflook (in plakjes)
- 1 zakje mix voor nasi (48 g)
- 4 el ketjap manis
- 1 bakje bieslook (25 g)
Bereiden
- Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin voorzichtig de vis 5 min. Neem uit de wok en houd warm.
- Roerbak de groenten, gember en knoflook 5 min. Voeg 150 ml water, de inhoud van het zakje maaltijdmix en ketjap toe en bak 3 min. mee. Voeg de rijst toe en verwarm het geheel. Schep op het laatste moment de vis er voorzichtig door. Schep de Chinese nasi op 4 borden. Knip de bieslook erboven fijn.
Oestersaus en soja woksaus ipv maaltijdmix en ketjap
BeantwoordenVerwijderen