origineel recept
Ingrediënten
- 1,5 kg mosselen in de schelp
- 1 el olijfolie
- 1 ui, grof gesneden
- 1 teen knoflook, grof gesneden
- 1 stengel bleekselderij, onderkant en draden verwijderd, grof gesneden
- 150 ml witte wijn
- 30 g boter
- 1 prei, alleen het wit, in ringen gesneden
- ½ venkel, in ringen gesneden
- 600 ml visbouillon
- ½ tl saffraandraadjes
- 100 ml room
- 5 sprietjes bieslook, fijngesneden
- zout
- peper
Bereidingswijze
- Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren.
- Verwarm de olie in een kookpan en smoor daarin de ui, knoflook en bleekselderij op middelhoog vuur tot ze glazig en zacht zijn geworden. Voeg de helft van de wijn toe en na 15 seconden de mosselen. Schud de pan flink, zet het vuur hoog en leg een deksel op de pan. Kook de mosselen tot ze openstaan en haal ze dan uit de pan. Zeef het kookvocht door een kaasdoek, zodat daarin alle eventuele zandresten achterblijven. Gooi de groenten weg. Haal het mosselvlees uit de schelpen en houd het apart.
- Smelt de boter in de pan. Voeg de prei en venkel toe en smoor ze op laag vuur, tot de groenten glazig, maar niet gekleurd zijn. Voeg het mosselvocht, de rest van de wijn, de bouillon en de saffraan toe en roer goed. Laat de soep 20-25 minuten zachtjes pruttelen.
- Zeef de soep, gooi de groenten weg, schenk hem terug in de pan en zet die op laag vuur. Meng de room erdoor en breng de soep zachtjes aan de kook. Laat hem nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg nu het mosselvlees toe en laat de soep nog 2 minuten doorkoken. Breng hem op smaak met zout en peper en verdeel de soep over de borden. Garneer de soep met bieslook.
Reacties
Een reactie posten