origineel recept
Ingredients
- 500 g sperziebonen en/of paksoi (deze laatste even wokken in plaats van koken)
- 300 g glasnoedels of rijstnoedels (mihoen)
- 300 g harde naturel tofu
- 2 el sesamolie
- handje verse koriander
- 2 el sojasaus
- 2 el ketjap manis
- snufje zout en peper
Instructions
- Maak een marinade van 1 el sesamolie, een beetje zout en peper, 2 el sojasaus en een beetje zeer fijngehakte koriander. Marineer de tofu minimaal 2 uur (handig is het de avond of ochtend van te voren al te doen).
- Kook de sperziebonen in ca. 20 minuten gaar.
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking (naspoelen met koud water om plakken te voorkomen!)
- Bak ondertussen de gemarineerde tofu (in repen; blijft wat zachter, in blokjes; wordt wat knapperiger) in de rest van de olie op hoog vuur in ca. 10 minuten goudbruin.
- Meng tofu, sperziebonen, noedels en ketjap goed doorelkaar. Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten