vol-au-vent met bloemkoolsaus en ovenfrietjes

origineel recept

  • 600 g krielaardappelen
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kleine bloemkool (of halve)
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 250 g kastanjechampignons
  • 400 g kippenhaasje
  • 1 l water
  • 1 el kippenbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • ½ limoen
  • nootmuskaat
  • melk

de kleine bloemkool (in stukjes)20 min. stomen ( of koken)
4 wortelen in schijfjes snijden
een grote (gele) ui
250 gr kastanjechampignons

de ui aanstoven, worteltjes erbij doen
de champignons erbij, zwarte peper, zout en laurierblaadjes
20min stoven

de kippenhaasjes in blokjes snijden
pocheren in 1 ltr. water met bouillonblokjes - 5à6 minuutjes

de kippenhaasjes uit de pot nemen.
300 ml bouillon mixen met de bloemkool
scheutjes melk erbij
kruiden met peper , zout en nootmuskaat en limoen

de saus en de kip bij de groenten doen
Smakelijk !






Reacties