Doorgaan naar hoofdcontent
Korstloze quiche met quinoa en venkel
origineel recept
- 250 g quinoa
- 200 g venkel
- 6 eieren
- het groen van 3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
- 200 ml slagroom (lactosevrij of plantaardig wanneer je sterk lactose-intolerant bent)
- 1/2 tl nootmuskaat
- 2 tl rozemarijn (vers of gedroogd)
- 200 g geraspte kaas
- 200 g rauwe ham in blokjes
- zout en peper
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met boter of olie. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de venkel in plakjes en grill of bak hem op middelhoog vuur kort aan tot er bruine strepen ontstaan. Je kan de venkel ook rauw in de quiche doen, dan blijft hij knapperiger.
- Klop de eieren los met de slagroom, lente-ui, nootmuskaat en rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper en roer de geraspte kaas en rauwe ham erdoor.
- Schep de helft van de quinoa in de ovenschaal en verdeel de venkel erover. Giet de helft van het eimengsel erop. Verdeel de rest van de quinoa over de ovenschaal en giet de rest van het eimengsel erop.
- Bak de venkel quiche in 20 tot 30 min. gaar. De quiche is klaar als hij bol begint te staan. Lekker met een groene salade.
Reacties
Een reactie posten