Gevulde aubergine met gehakt. (lekkere pastasaus)

origineel recept 

  • 1 aubergines
  • 1 paprika's 
  •  1/2 ui
  • olijfolie
  • 250 g gehakt
  • geraspte magere kaas

  • gehakt basilicum (+ 2 takjes extra voor de afwerking)of peterselie
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • knoflook
  1. 1
     
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. 2
     
     Hak de aubergine in blikjes. Spoel en halveer de paprika's, verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  3. 3
     
    Verhit de olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de gesnipperde, knoflook, blokjes aubergine en paprika toe en bak nog even mee. . Roer ze met het gesnipperd basilicum,(of peterselie) zout en peper door het gehakt. Proef en breng indien nodig nog verder op smaak.
  4. 4
     
    Vul een ovenschaal met het mengsel . Zet 30 minuten in de oven. Werk af met basilicum. en geraspte kaasGeef er stokbrood bij. of pasta

Reacties