Bulgursalade met groenten en granaatappel

origineel recept Jeroen Meus


aantal personen:
1 eetlepelvloeibare honing
1 mespuntgember
100 gplattekaas
snuifjegrof zeezout 
kurkuma
snuifjekomijnpoeder
50 ggehaktenoten
¼citroen
½)(granaatappels
3lente-uitjes
6kerstomaten
½komkommers
1rijpe avocado
4 decilitersgroentebouillon
200 gbulgur
enkele takjes munt
scheutjes fijne olijfolie
peper
zout


makkelijk uit. Vang ze op een een ruime schaal.
Snij de uiteinden van de komkommer en snij de vrucht overlangs in twee. snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Maak de lenteuitjes schoon en snij ze in dunne ringen. ( PDS : alleen groen gebruiken)
Snij de rijpe avocado’s in stukken
Snij de kerstomaten middendoor.
Stort de afgekoelde bulgur in en ruime schaal. Druppel er vers citroensap overheen en schenk er wat fijne olijfolie over. Voeg versgemalen peper toe, een snuifje komijnpoeder , kurkuma en zout. Meng en proef of de smaken goed zitten.
Strooi de blokjes komkommer en de ringen lenteui erover. Kruid de partjes avocado  wat grof zeezout. Druppel er ook een beetje fijne olijfolie over. Verdeel ze samen met de halve kerstomaten over de salade.
Strooi tenslotte de sappige zaden van de granaatappel over de bereiding.
Schep de griekse yoghurt in en schaaltje en voeg honing en fijne olijfolie toe. Doe de gember  bij de plattekaas. Meng alles tot een fris sausje.
                    Verdeel de munt over de salade.
Lepel wat van de dressing over de bereiding en presenteer de rest apart.
Hak de zoute noten grof, strooi ze over de bulgursalade en serveer.

Reacties