Vispannetje met prei, venkel en selder en bloemkoolsaus

origineel recept Sandra Bekkari



600 gr koolvis en zalm
2 blaadjes laurier
1 venkel
verse tijm
1 kleine bloemkool
1 scheut melk
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout
gemalen kaas
2 stengels prei
selder
2 uien

schil de selder en snij in stukjes
2 preien in de lengte doorsnijden, wassen en fijn snijden
snij de venkel en de ui fijn
snij ook de bloemkool in 4 stukken

de oven voorverwarmen op 200° grill stand
de bloemkool zacht koken
stoof de ajuin aan in de olijfolie
voeg dan de venkel, selder en prei toe; stoof mee
samen met 2 laurierblaadjes en de verse tijm, peper en zout

snij de vis in grote stukken
lepel de gestoofde groente in een ovenschotel
verdeel de vis over de schotel ; kruid met peper
mix de gekookte bloemkool met melk en olijfolie
muskaatnoot, peper en zout ;
in blender fijn mixen
meng een deel(handvol) van de kaas onder de saus
lepel over de vis
werk de schotel af met de geraspte kaas
15 min in oven op 200 °








Reacties