Spaghetti courgetti met pesto en ovengegaarde tomaatjes

origineel recept sandra bekkari


1 pakje courgetti Albert Heijn
30 gr parmezaanse kaas
knoflook
4 el olijfolie
2 handen basilicum
sap van 1/2 limoen
3 el pijnboompitten
12 cherrytomaatjes
provencaalse kruiden
zwarte peper
fleur de sel

verwarm de oven voor op 180 °
doe de parmezaanse kaas, het citroensap en de pijnboompitten in de blender en mix tot een gladde pesto
halveer de tomaatjes en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven
besprenkel ze met olijfolie en provencaalse kruiden, peper en zout
bak gedurende 20 min in de voorverwarmde oven.

doe de courgetteslierten in een ovenschaal; giet er wat olijfolie over en kruid met peper en zout
zet de schotel 15 min. afgedekt in de oven.
meng met de pesto. leg er de tomaatjes op en werk af met pijnboompitten en verse basilicum

Reacties