Spaghetti courgetti met paprikasaus en berloumi

origineel recept : nooit meer diëten deel 3


4 rode paprika's
1 kleine rode ui, fijn gesneden
1 tl knoflook
2 el olijfolie
1 tl provencaalse kruiden
zwarte peper
courgetti ( AH°
200 gr Berloumi of halloumi
10 tal tomaatjes, gehalveerd
verse basilicum

verwarm de oven voor op 200°
snij de paprika in vieren, verwijderen de zaadlijsten en leg de stukken paprika op een bakplaat met bakpapier. Wanneer de sschil zwart wordt, haal je de paprika's uit de oven. Laat afkolen in een plastiek zak , dan kan de schil gemakkelijker verwijderd worden.

fruit ondertussen de uit en de knoflook glazig in een beetje olijfolie

mix de paprika in de blender met de ui en de knoflook ; voeg 1 el olijfolie , de provencaalse kruien en de zwarte peper toe, mix opnieuw.

doe de courgetti in een ovenschaal, kruid met zwarte peper, en besprenkel met olijfolie, meng  en zet afgedekt 15 min. in een voorverwarmde oven.

bak de berloumi in een anti aanbakpan zonder vetstof, ca 2 min aan iedere zijde

verwarm de tomaatjes even in de pan waarin je de ui gefruit hebt;
afwerken met basilicum

PS je kan ook geroosterde paprika's kopen in bokaal

Reacties

  1. 1 paprika als saus mixen. De 3 andere als groente. GEEN tomaten. De paprika nog wat extra kriiden met provencaals e kruiden

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten