origineel recept : Nooit meer dieëten, Sandra Bekkari deel 1
Voor 2 personen:
300g kalfsgehakt,
1 rode ui (fijngesnipperd),
2 teentjes knoflook
1 handvol peterselie (fijngehakt),
1 handvol peterselie (fijngehakt),
zwarte peper en snuifje zeezout,
olijfolie,
2 wortelen (in kleine stukjes),
600g tomatenblokjes (vers of uit blik),
1 el tomatenpuree,
Provençaalse kruiden,
2 pastinaken (geschild en in frietjes),
gedroogde tijm, basilicum
Doe het gehakt, de helft van de ui, 1 teentje knoflook en de peterselie in een mengkom en kneed goed. Kruid met peper en zout. Rol balletjes en bak ze kort in olijfolie aan iedere kant tot ze rondom bruin zien.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stoof de rest van de knoflook, de de ui en de worteltjes aan in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe, de tomatenpuree en wat Provençaalse kruiden.
Voeg de tomatensaus en een scheutje water toe aan de balletjes en laat 20 minuten zachtjes koken met deksel. Haal het deksel van de pot en laat nog 5 à 10 minuten verder sudderen.
Doe de frietjes op een bakplaat met wat olijfolie en tijm, meng goed met je handen en bak ongeveer een half uur in de oven. Roer geregeld om zodat de frietjes niet aanbakken.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stoof de rest van de knoflook, de de ui en de worteltjes aan in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe, de tomatenpuree en wat Provençaalse kruiden.
Voeg de tomatensaus en een scheutje water toe aan de balletjes en laat 20 minuten zachtjes koken met deksel. Haal het deksel van de pot en laat nog 5 à 10 minuten verder sudderen.
Doe de frietjes op een bakplaat met wat olijfolie en tijm, meng goed met je handen en bak ongeveer een half uur in de oven. Roer geregeld om zodat de frietjes niet aanbakken.
Reacties
Een reactie posten