Kipfilet met notenkorst, puree van zoete aardappel en spruitjes

origineel recept : sandra bekkari, nooit meer diëten boek 1


2 el gemengde noten, zaden en pitten
2 el olijfolie
1 grote zoete ardappel
kurkuma
zwarte peper
scheutje sojamelk
snuifje zeezout
200 gr (!) spruitjes
250 gr kipfilets

verwarm de oven voor op 180 °
hak de noten en pitten fijn en meng met de olijfolie
schil de zoete aardappel, snijd hem in stukken en kook gaar
voeg olijfolie, kurkuma , zwarte peper , (soja)melk en zout toe en mix tot een gladde puree
kook de spruitjes beetgaar en bak ze nog even in een pan met een scheutje olijfolie
kruid af met peper en zout

kruid de kipfilets met peper en zout en kleur het vlees in een braadpan
leg de filets in een vuurvaste schotel, doe de notenmengeling met olijfolieero
en gaar nog 8 minuten in de voorverwarmde oven.


Reacties