origineel recept : nooit meer dieeten boek 3
- 350 gram kakoenblokjesVoeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 eetlepel ketjap of sojasausVoeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 teentje knoflook, geperstVoeg toe aan je boodschappenlijst
- 1/4 rode ui, gesnipperdVoeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 zoete aardappelVoeg toe aan je boodschappenlijst
- 20 gram parmezaanse kaasVoeg toe aan je boodschappenlijst
- zwarte peperVoeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 zoete puntpaprika, in reepjesVoeg toe aan je boodschappenlijst
- 2 eetlepels cashewnotenVoeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 eetlepel acaciahoningVoeg toe aan je boodschappenlijst
- veldlslaVoeg toe aan je boodschappenlijst
BEREIDINGSWIJZE
- Leg de kalkoenblokjes in een diep bord, voeg de ketjap (of sojasaus), de olijfolie, de knoflook en de ui toe en laat even marineren.
- Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes. Besprenkel met olijfolie en me,g goed. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en rasp de kaas erover. Gaar 10 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Waarvan de laatste 2 minuten op grillstand. Lat op dat ze niet aanbakken.
- Bak ondertussen de kalkoenblokjes aan in olijfolie, kruid met zwarte peper en voeg de paprika toe. Laat een 5-tal minuten bakken. Voeg de cashewnoten en de honing toe en bak nog een 2-tal minuten mee.
- Serveer met een salade naar keuze.
Reacties
Een reactie posten