origineel recept
- 1 kg verse tomaten
- 200 g gemengd gehakt
- 1 ui
- 2 preiwitten
- 1 stengel selder
- 1.5 l kippenbouillon
- 1 el tomatenpuree
- Boter
- Peper & zout
- Verse peterselie
- vermicelli
Snijd de ui, de prei en de selder en stoof de groenten aan in boter. Doe er, als de groenten glazig zijn, de tomatenpuree bij en stoof die even mee.
Doe de gesneden verse tomaten en de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur terug lager en laat een kwartier rustig sudderen.
Rol intussen balletjes van het gehakt. Leg ze in een pot met boullionblokje en laat even doorkoken.. Ze zijn gaar als ze komen bovendrijven.
Mix de soep en breng dan pas op smaak met peper en zout. Doe de balletjes erbij en warm even door. de vermicelli 3 minuutjes apart koken en bij de soep doen.
Serveer de soep en strooi er vers gesnipperde peterselie overheen.
Reacties
Een reactie posten