Spaghetti Courgetti Vongole

origineel recept : Nooit meer diëten - Sandra Bekkari - deel 3


1/2 kg venusschelpen
snufje zeezout
2 courgettes ( of courgetti van AH)
zwarte peper
olijfolie
1 tl knoflook
1 sjalotje fijngehakt
1/2 rode chilipeper, pitjes verwijderd in kleine stukjes
scheutje water
scheutje witte wijn
platte peterselie, fijn gehakt

verwarm de oven voor op 180 °
spoel de venusschelpen een 3-tal keer in water met een snuif zout
doe de slierten courgette in een ovenschaal, kruid met zwarte peper en besprenkel met wat olijfolie
meng en zet, afgedekt, 15 min. in voorverwarmde oven.

stoof de knoflook, het sjalotje en de chilipeper in een ruime porte olijfolie
voeg de schelpen eraan toe met het water en de witte wijn en laat garen met het deksel op de pot tot de schelpjes open zijn.
Schud geregeld eens op

serveer de venusschelpen met de courgetti en kruid goed met zwarte peper en zout

werk af met flink wat peterselie

Reacties