Scampi diabolique à la Sana met een Frisse salade - iets meer werk

origineel recept


450 gr scampi (Carrefour )
1 rode paprika
1 rode ui, fijngehakt
1 zakje gemengde sla ( 75 gr)
bladpeterselie
3/4 tl cayennepeper
olijfolie
balsamico cremoso
1 tomaat in partjes gesneden
knoflook
1 komkommer in schijfjes gesneden
1 1 tomaat voor de sla
1 dopje provencaalse kruiden
melk
peper en zout
pasta

de oven voorverwarmen op 200° , grillstand

de paprika halveren en de zaadlijsten verwijderen, de stukken paprika met snijvlak naar beneden, op de ovenplaat leggen. Grillen tot de bovenkant redelijk zwart begint te worden

de paprika's uit de oven halen, in een kom plaatsen met huishoudsfolie (ca. 10 min.)

de sla met de komkommerschijfjes en de tomaat mengen, olijfolie en balsamico cremoso , peper en zout onder mengen.

olijfolie verwarmen en de ui, knoflook en de tomaat fruiten .Dit alvast in de blender doen

de paprika ontdoen van het vel. in de blender erbij , samen met peterselie en een scheutje melk.
kruiden met cayennepeper, provencaalse kruiden  , peper en zout.

Bak de scampi's in de olijfolie , ca. 2 min. aan elke zijde. de saus erbij doen en nog 2 minuutjes verder laten opwarmen.

Lekker !



Reacties