Ingrediënten
- 500 g kippenblokjes natuur (beenhouwerij)
- 300 g paprikareepjes (diepvries)
- 350 g sojascheuten
- 1 mango
- 1 plantje koriander
- 4 cm gember
- 1 stengel citroengras
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 g rijst
- 4 eetl. sojasaus
- 3 eetl. rijstolie
- 1 koffiel. kerriepoeder
- peper en zout
(15 min.)
- Snipper het knoflook, de rode ui en de gember fijn.
- Snij de stengel citroengras in heel kleine stukjes.
- Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
- Hak de koriander fijn.
- Snipper het knoflook, de rode ui en de gember fijn.
- Snij de stengel citroengras in heel kleine stukjes.
- Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
- Hak de koriander fijn.
Bereiding
15 min.
1 Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Neem de kookpot van het vuur, dek af met
een propere keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen.
2 Verhit intussen de rijstolie in de wok en bak de rode ui, het knoflook, de gember en het citroengras 1 min. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat even mee stoven.
3 Voeg de kippenblokjes toe en roerbak 5 min. Kruid met het kerriepoeder.
4 Meng er de mango, de sojascheuten en de sojasaus onder. Laat even opwarmen. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de koriander.
een propere keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen.
2 Verhit intussen de rijstolie in de wok en bak de rode ui, het knoflook, de gember en het citroengras 1 min. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat even mee stoven.
3 Voeg de kippenblokjes toe en roerbak 5 min. Kruid met het kerriepoeder.
4 Meng er de mango, de sojascheuten en de sojasaus onder. Laat even opwarmen. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de koriander.
Reacties
Een reactie posten