Oosterse kippenblokjes met mango


Ingrediënten
  • 500 g kippenblokjes natuur (beenhouwerij)
  • 300 g paprikareepjes (diepvries)
  • 350 g sojascheuten
  • 1 mango
  • 1 plantje koriander
  • 4 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g rijst
  • 4 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. rijstolie
  • 1 koffiel. kerriepoeder
  • peper en zout
Voorbereiding
(15 min.)
- Snipper het knoflook, de rode ui en de gember fijn.
- Snij de stengel citroengras in heel kleine stukjes.
- Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
- Hak de koriander fijn.
Bereiding
15 min.
1 Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Neem de kookpot van het vuur, dek af met
een propere keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen.
2 Verhit intussen de rijstolie in de wok en bak de rode ui, het knoflook, de gember en het citroengras 1 min. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat even mee stoven.
3 Voeg de kippenblokjes toe en roerbak 5 min. Kruid met het kerriepoeder.
4 Meng er de mango, de sojascheuten en de sojasaus onder. Laat even opwarmen. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de koriander.

Reacties