Roerei met avocado en geitenkaas



1 avocado
4 eieren
1 el olijfolie
geitenkaas
bieslook
eventueel kastanjechampignons

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de eieren toe en roer goed met een spatel. Laat het ei tussendoor steeds zo’n 10 sec. met rust. Schep de stukjes gestold ei steeds door het nog vloeibare deel tot het ei gestold is, maar nog wel romig.

Haal de pan van het vuur. Verdeel het roerei over de kommen en verkruimel er meteen de geitenkaas over, zodat die een beetje smelt. Snijd de bieslook fijn. Voeg de avocadoblokjes en bieslook toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met extra vierge olijfolie.

Bereidingstip:

Gebruik vooral je lekkerste olijfolie en grof zeezout, want die maken dit roerei echt af. lekker met een snee geroosterd brood

Ook lekker met stukjes gerookte zalm of uitgebakken spekreepjes of kastanjechampignons


Reacties