Pastinaaksoep met kastanjechampignons



400 gr pastinaken
2 sjalotten
2 el olijfolie
knoflook
groenteboullion
250 gr kastanjechampignons
200 gr kippedijfilet
1 tl gedroogde dille

Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot en de knoflook 1 min. Voeg de pastinaak toe en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. 

Kook pastinaak in 10 min. gaar
Kook ondertussen de eieren in 6.5 min bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Snijd de champignons in kwarten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op middelhoog vuur, samen met de kippedijfilet en 1/2 tl lemon grass.
Pers de knoflook erboven en bak 1 min. mee

Breng op smaak met peper. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Halveer de eieren en leg in de soep. Verdeel de champignons erover 

origineel recept

Reacties